LA DIETA
EXCERCICI 1
Hem de fer una comparativa de 2 dietes del McDonalds, la primèra amb hamburgueses i la segona amb enciam.
.Primera dieta (amanida):
He escollit "Southwest Buttermilk Crispy Chicken Salad" com a primer plat. Consta de 640 kcal totals.
-Proteïnes:28g
-Carbohidrats:52g
-Greixos:36g
De segon plat tenim "Chiken McNuggets", tenen 470 kcal 10 peces.
-Proteïnes:24g
-Carbohidrats:32g
-Greixos:28g
I de beure una cocacola zero.0kcal
KCAL TOTALS: 1110kcal
.Segona dieta (hamburguesa):
De primer he escollit la "Big Mac" que té 540kcal totals.
-Proteïnes: 25g
-Greixos: 28g
De segon plat unes patates fregides de 220kcal
-Proteïnes:3g
-Carbohidrats:29g
-Greixos:10g
I per beure una fanta mitjana, 210kcal.
KCAL TOTALS: 970kcal
Donades les dades observem clarament que cap de les dues opcions es saludable ni equilibrada. Fins i tot l'enciam te mes Kcal que l'hamburguesa, cosa que no es molt comú en l'àmbit casolà. Quasi tots els aliments tenen alts continguts en greixos saturats (dolents) i estàn altament processats i per tant dolents per la salut.
EXCERCICI 2:
Quin és el meu pes saludable segons l'OMS?
Hem trobo en el grup dels normopes, i el IMC (indici de massa corporal) és 22.6
Penses que és fiable?
Personalment crec que si és un mètode fiable ja que darrere hi ha formules que t'ho mostren però no amb el 100% de precisió.
Esmorzar: Torrada integral amb tomàquet i iogurt amb poma.
Dinar: Amanida d'alvocat, mango i salmó. Lluç a la vinagreta.
Mitja tarda: Iogurt desnatat amb compota de poma
Sopar: Minestra de verdures. Mandonguilles de vedella a forn. Kiwi.
Aquest menú seria ideal, obtenim els macronutrients necessaris i òptims per tindre una dieta sana i equilibrada. Obtenim Carbohidrats de la torrada integral de l'esmorzà. Proteïnes del salmò, lluç i les mandonguilles i Greixos saludables del iogur, advocat, mango i salmò.
EXCERCICI 3:
Observa el vídeo que trobaràs a la dreta i explica què té a veure l'alimentació amb la justícia social, alimentària i ecològica. També respecte als trastorns alimentaris: Canvia la prevalença segons on naixem o té més pes el context de la globalització del S.XXI?

El video ens mostra la desigualtat social, ja que diu que 820 milions de persones pateixen de gana, però més pateixen de sobrepes o obesitat. Això ens fa pensar, ja que si la gent que pateix d'obesitat o sobrepès el menjar que ingereixen amb excès el donessin a la gent que realment ho necessita realment, tot aniria millor.
Òbviament que canvia la prevalença, ja que no és el mateix néixer a Amèrica que a Àfrica.
També depen l'economia del pais i la riquesa, ja que sense diners no pots obtenir els nutrients necessaris per sobreviure.
EXCERCICI 4:
Imagina't que ets un/a astronauta de l'ESA (Agència Espacial Europea) i vas a l'espai per una duració major de 3 mesos a l'estació espacial internacional. Com t'alimentaries? En aquest article et parla sobre això. També pots fer recerca pel teu compte. Explica com seria la teva alimentació i els reptes que et suposaria.
Menjaria el mateix que a la terra però de diferent forma, ja que a l'espai els factors de la microgravetat i les limitacions d'espai i energia et limiten a l'hora de nutrirte. La microgravetat tendeix a adormir les papiles gustatives dels astronautes, per aquest motiu escolliria un menjar molt condimentat amb espècies.
Quan arriba l'hora de dinar, prendria, per exemple, la bosa de carn o pollastre deshidratada a el buit, i injectaria una certa quantitat d'aigua calenta d'un dispensador que hi ha a la cuina del transbordador. Tot seguit hauria de donar-li un "massatge" a la bossa perquè l'aigua s'incorpori bé als teixits de la carn, i esperar uns 10 minuts perquè es rehidratin. Després he de reescalfar la bossa dins el forn (si hi ha forns a bord dels transbordadors). Si la carn ve en forma termoestabilizada, no cal fer res excepte escalfar-la, ja que ja ve amb una mica d'humitat.
Seria un gran repte ja que no estaria acostumat a la gravetat i a tanta tecnologia, però imagino que a la llarga m'acabaria acostumant.
Observa el vídeo que trobaràs a la dreta i explica què té a veure l'alimentació amb la justícia social, alimentària i ecològica. També respecte als trastorns alimentaris: Canvia la prevalença segons on naixem o té més pes el context de la globalització del S.XXI?
El video ens mostra la desigualtat social, ja que diu que 820 milions de persones pateixen de gana, però més pateixen de sobrepes o obesitat. Això ens fa pensar, ja que si la gent que pateix d'obesitat o sobrepès el menjar que ingereixen amb excès el donessin a la gent que realment ho necessita realment, tot aniria millor.
Òbviament que canvia la prevalença, ja que no és el mateix néixer a Amèrica que a Àfrica.
També depen l'economia del pais i la riquesa, ja que sense diners no pots obtenir els nutrients necessaris per sobreviure.
EXCERCICI 4:
Imagina't que ets un/a astronauta de l'ESA (Agència Espacial Europea) i vas a l'espai per una duració major de 3 mesos a l'estació espacial internacional. Com t'alimentaries? En aquest article et parla sobre això. També pots fer recerca pel teu compte. Explica com seria la teva alimentació i els reptes que et suposaria.
Menjaria el mateix que a la terra però de diferent forma, ja que a l'espai els factors de la microgravetat i les limitacions d'espai i energia et limiten a l'hora de nutrirte. La microgravetat tendeix a adormir les papiles gustatives dels astronautes, per aquest motiu escolliria un menjar molt condimentat amb espècies.
Quan arriba l'hora de dinar, prendria, per exemple, la bosa de carn o pollastre deshidratada a el buit, i injectaria una certa quantitat d'aigua calenta d'un dispensador que hi ha a la cuina del transbordador. Tot seguit hauria de donar-li un "massatge" a la bossa perquè l'aigua s'incorpori bé als teixits de la carn, i esperar uns 10 minuts perquè es rehidratin. Després he de reescalfar la bossa dins el forn (si hi ha forns a bord dels transbordadors). Si la carn ve en forma termoestabilizada, no cal fer res excepte escalfar-la, ja que ja ve amb una mica d'humitat.
Seria un gran repte ja que no estaria acostumat a la gravetat i a tanta tecnologia, però imagino que a la llarga m'acabaria acostumant.
No hay comentarios:
Publicar un comentario